Maart 2017

Beste leden.

Maandag 13 maart heeft de eerste vergadering na de officiële start van het seizoen plaatsgevonden.

In deze nieuwsbrief zullen naast de besproken punten van deze vergadering ook  punten van de vorige bestuursvergadering en voorjaarsvergadering aan bod komen.

We zijn het seizoen 2017 van start gegaan  met “Dauwtrappen”. Na twee zeer succesvolle edities( 2016 en 2017)van het “Dauwtrappen”  kunnen we stellen dat dit evenement  een traditie aan het worden is die niet snel van de kalender zal verdwijnen. Wij hopen dan ook dat Donkenhof ons volgend jaar weer verwelkomd voor wederom een  heerlijk ontbijt na een vroege fietssessie.

De eerste rit van dit seizoen was ook het moment waar De Molenrijders vol trots hun nieuwste aanwinst uit clubkleding assortiment konden showen: De Molenrijders helm.

De helm is zeer positief ontvangen en een mooie toevoeging aan het geheel. In de wandelgangen gonzen er al genoeg ideeën om onze outfit verder te vervolmaken, genoeg ideeën voor de toekomst dus.

Voor diegene die een helm besteld hebben, maar deze nog niet hebben kunnen meenemen tijdens de voorjaarsvergadering, kunnen deze ophalen bij Huub Oostdam ( graag contact opnemen met Huub voor maken van een afspraak)

BESTUURSVERGADERING

Verslag van de vorige vergadering wordt doorgenomen en de actielijst wordt behandeld.

NOTULEN NAJAAR/ VOORJAARSSVERGADERING

Notulen van de najaarsvergadering worden doornomen.

Enkele punten uit deze vergaderingen:

 • Versturen van ontvangstbevestiging na bestelling van kleding
 • Kapotte knooppunt bordje
 • Grote rit: Luxemburg – Wouw
 • Bespreken van jaarcijfers
 • Fietshelm in kleuren van de vereniging
 • Reanimatietraining
 • Rabobank clubkas actie
 • Interview Twan van Rijsbergen en Antoon Matthijssen
 • Klimroute
 • Slechte staat fietspaden om en rond Wouw

CLUBKLEDING

Na een bestelling van kleding zal er binnen een week een ontvangstbevestiging verstuurd worden. Hierin zal vermeld worden welke items op voorraad zijn en welke in de volgende bestelronde meegenomen zullen worden met hierbij de verwachte ontvangstdatum.

Eerstvolgende kledinglevering verwachten wij eind maart begin april.

REANIMATIETRAINING

Op 23 januari 2017 hebben 10 leden deelgenomen aan de (herhalings)training reanimatie-AED, waarvan 3 leden voor het eerst deelnamen.

Er zijn totaal 27 mensen uitgenodigd om deze training te volgen, hiervan hebben er 4 zich netjes afgemeld van een groot gedeelte is helaas niets vernomen.

Wij zien het belang in van deze training en zijn ook zeer blij met de deelname van leden aan deze training. Wij zouden in het vervolg graag van te voren horen of je wel of niet deelneemt aan de training.

Jullie input hieromtrent is uiteraard ook van harte welkom.

JUBILEUM EN LUXEMBURG – WOUW

In het kader van het 45 jarig jubileum is het idee ontstaan om in september van dit jaar een grote rit te organiseren waar iedereen aan deel zou kunnen nemen.

Als bestuur hebben wij geïnventariseerd hoeveel mensen hier interesse in hadden. Aan de hand hiervan hebben wij helaas moeten besluiten om Luxemburg – Wouw niet door te laten gaan. Het aantal geïnteresseerde was verre van  evenredig verdeeld over de verschillende niveaus en leeftijden binnen de club, hierdoor zijn wij van mening dat het niet gepast is om dit als jubileum evenement te organiseren.

Overigens was het aantal geïnteresseerde kostentechnisch gezien voldoende om Luxemburg – Wouw te organiseren. Wij hopen dan ook dat we in de komende jaren deze mooie tocht een keer kunnen organiseren. Mensen die graag mee willen helpen bij het organiseren van deze tocht kunnen zich uiteraard melden.

RABOBANK CLUBKAS ACTIE

RTC De Molenrijders neemt dit jaar deel aan de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Zuidwest-Brabant.

Als bestedingsdoel hebben wij de organisatie van de gezinsfietstocht aangedragen, welke gehouden zal worden op 24 september 2017.

Wie en hoe kun je stemmen:

Leden van de Rabobank Zuid-West Brabant ontvangen voor aanvang van de stemperiode per post een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Van donderdag 6 april t/m dinsdag 18 april 2017 brengen zij via een stemsite hun stem uit op de verenigingen en/of stichtingen die zij een warm hart toe dragen. Ieder lid van de Rabobank ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging/stichting uitgebracht mogen worden. Verdere informatie hierover is de komende tijd te vinden op de Facebook pagina van de Molenrijders.

RTC MOLENRIJDERS OP STRAVA

Maak je gebruik van Strava en vind  je het leuk om jouw gereden kilometers / prestaties te vergelijken met andere leden, meld je aan en wie weet voer jij binnenkort het clubklassement aan. Zoek bij Strava clubs op Molenrijders.

ACTIVITEITENCOMMISSIE

Na het weloverwogen besluit om Luxemburg Wouw niet door te laten gaan zijn wij samen met de activiteitencommissie opzoek naar een alternatief voor het jubileum evenement.

De activiteitencommissie is druk bezig met ideeën voor de verassingsrit in 2017.

WEL EN WEE COMMISSIE

Drukke tijden voor de wel en wee commissie, onderstaande leden zitten momenteel in de lappenmand. Wij wensen hen allen een spoedig herstel toe.

 • Frans Klaassens
 • Frans Ros
 • Rinus de Kok
 • Jan van Oers

BELANGRIJKE DATA

 • 9 april – klimmersroute ( trimmers A)
 • 17 april – klimmersroute ( trimmers B)
 • 21 mei – verrassingsrit (bericht volgt)
 • 11 juni – tijdrit
 • 3 september – jubileumrit (bericht volgt)
 • 24 september – gezinstocht
 • 8 oktober – laatste rit

AFSLUITNG

Als altijd zijn wij benieuwd naar jouw bevindingen over onze club, website, nieuwsbrief etc.
Alle opmerkingen of aandachtspunten zijn welkom op ons mailadres

info@de-molenrijders.nl, maar gewoon mondeling bij een bestuurslid is ook prima.

BESTUURSVERGADERING

De volgende bestuursvergadering staat gepland op maandag 24 april.

Met vriendelijke groet,
Boy van der Veer
Namens bestuur RTC De Molenrijders