Mededeling

Nieuwsbrief bestuur RTC De Molenrijders n.a.v. het Coronavirus

Allereerst hopen wij als bestuur dat u, uw familie, collega’s, vrienden en kennissen nog steeds in goede gezondheid verkeren in deze moeilijke tijden. Wij wensen iedereen heel veel sterkte die ziek is of het moeilijk heeft om deze zeer lastige en soms ook zware tijden door te komen.

Ongetwijfeld heeft iedereen de berichtgeving uit de persconferentie afgelopen dinsdagavond op enige wijze meegekregen. De boodschap hierin was helder wat betreft de mogelijkheid voor o.a. het fietsen in verenigingsverband. Hierin komt dus voorlopig geen verandering. Uiteraard betreuren wij dit zeer maar begrijpen en ondersteunen het besluit van het kabinet.

Tijdens deze pandemie is het voor ons als bestuur en als vereniging van grote waarde om ons als wielerliefhebber en lid van de vereniging positief uit te dragen tijdens het uitoefenen van onze hobby.

Gelukkig hebben wij in dit land nog steeds de mogelijkheid om solo-ritten te maken, sterker nog het wordt ondersteund om sportief in beweging te blijven omdat het een positieve bijdrage levert aan onze gezondheid, mits we dit doen conform de richtlijnen van het RIVM.

Zie hiervoor o.a. de site

 https://www.fietssport.nl/magazine/training/fietsen-en-het-coronavirus-8-vragen

Uiteraard zou het geweldig zijn als de ontwikkeling in de bestrijding van het virus zo zouden zijn dat we weer gezellig onze wekelijkse ritten als vereniging zouden kunnen maken, want we zullen ongetwijfeld allemaal de gezelligheid en het samenzijn als vereniging enorm missen.

Het besluit van het kabinet betekend tevens dat er een aantal geplande activiteiten van de vereniging of waar we als vereniging bij betrokken zijn komen te vervallen of minstens zullen worden uitgesteld.

O.a.

 • Alle wekelijkse clubritten op zondagochtend zolang als noodzakelijk
 • De verrassingsrit op 17 mei
 • De tijdrit op 14 juni
 • Hel van de Pin op 4 augustus
 • Het Wouwse Wieler Weekend, 29-30 augustus, met als onderdeel op zaterdag De Lus van Wouw en op zondag de wedstrijd
 • De gezinsrit (datum stond onder voorbehoud nog op 29 augustus)

Misschien dat van bovenstaande activiteiten er enkele uitgesteld kunnen worden en dus op een later tijdstip mogelijk nog wel kunnen worden gehouden maar dit is volledig afhankelijk van hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen en waar op dit moment nog niets concreets over is te melden.

Ook andere activiteiten als bijv. de klassieker Parijs-Roubaix voor toeristen , fietsvakantie van een groep Molenrijders naar Morzine en naar Bourg d’Oisans zijn komen te vervallen.

Al met al een onprettige conclusie al lijkt ons een goede gezondheid in deze periode het allerbelangrijkst.

Als bestuur hebben wij al wel het besluit genomen om een deel, € 30,–van de betaalde contributie voor dit jaar als tegemoetkoming te verrekenen met de contributie voor volgend jaar. Het overige deel van de betaalde contributie hebben we als vereniging al afgedragen aan het NTFU.

Tot slot wensen wij u als bestuur nogmaals een goede gezondheid en binnen de mogelijkheden een sportief seizoen en treffen jullie graag in betere tijden.

Voor al uw vragen of een reactie op dit schrijven kunt u ons mailen op het bekende adres:

 info@de-molenrijders.nl 

Het gaat jullie goed. Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Molenrijders,

 • John de Jongh
 • Kimmo Hornman
 • Boy van der Veer
 • Lisette Stander-Lindeboom
 • Jac van Rijsbergen

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.